وبلاگ - آخرین اخبار
barghkari hoshmand

برقکاری هوشمند

سیستم برقکاری هوشمند به سیستمی گفته می شود که تمامی تغییرات در ساختمان را به طور خودکار کنترل می کند. این سیستم با توجه به نوع کاربری ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی و صنعتی)، برای فعالیت هایی مانند باز و بسته شدن درب ورودی، سیستم های روشنایی، سیستم های تهویه، سیستم صوتی و تصویری، پرده اتاق ها و …، به کار می روند.

ساختمان هایی که به سیستم برقکاری هوشمند مجهز باشند، ساختمان های هوشمند نامیده می شوند. به کار بردن برقکاری هوشمند، راحتی، آسایش و ایمنی افراد یک ساختمان را به خوبی فرآهم می کند.

کاربرد برقکاری هوشمند در ساختمان

در یک ساختمان، بخش های مختلفی وجود دارد که به سیستم برق هوشمند متصل است. نوع کاربری ساختمان در تعیین خدمات برقکاری موثر است. در ادامه مطلب برخی از مهم ترین قسمت هایی که از برقکاری هوشمند استفاده می کند را بیان می کنیم.

کاربرد برقکاری هوشمند در ساختمان

کاربرد برقکاری هوشمند در ساختمان

  • سیستم های ایمنی و حفاظتی: بخش ایمنی و اطفاء حریق، درب ورود و خروج، دوربین های مدار بسته، حفاظت از برق گرفتگی و نشتی آب را می توان توسط برقکاری هوشمند کنترل کرد.
  • روشنایی ساختمان: سیستم برق ساختمان در مکان های مختلف از قبیل ورودی ساختمان، سالن، اتاق ها و …، را می توان با روش برقکاری هوشمند کنترل کرد. همچنین امکان تنظیم میزان و شدت نور توسط این سیستم، امکان پذیر می باشد.
  • سیستم های ارتباطی، صوتی و تصویری: در برخی اماکن اداری نیاز به نصب تجهیزات نمایش اسلاید یا دیتاشو است. برای این کار باید سیم کشی برق مخصوص این دستگاه اجرا شود. در نصب آیفون تصویری نیز از این نوع خدمات برقکاری استفاده می شود. کنترل وسایل برقی مانند کولر گازی، پکیج، سیستم های تهویه بیمارستان ها و … نیز از خدمات برق هوشمند بهره مند می باشند.

خانه هوشمند چیست؟

ساختمان مسکونی که توسط برقکاری هوشمند کنترل شود، خانه هوشمند محسوب می شود. در خانه هوشمند، کنترل سیستم روشنایی، تهویه و تنظیم دمای داخل خانه توسط کنترل از راه دور امکان پذیر است. برقکاری هوشمند، یکی از راه های صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می باشد. سنسورهای نوری که به محض کم یا زیاد شدن نور محیط، بتواند شدت روشنایی فضا را تنظیم کند؛ یا حسگری که نسبت به کاهش رطوبت گلدان ها واکنش داشته باشد و به طور خودکار بتواند گیاه را آبیاری کند، نمونه های بارز خانه هوشمند هستند.

خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند چیست؟

برقکاری هوشمند نیز مانند راه اندازی سیستم برقکاری عادی برای ساختمان، نیاز به تهیه نقشه از کل ساختمان دارد. برای سیستم هوشمند، باید مکان هایی برای تعبیه کلیدهای لمسی و دیجیتالی، سنسورهای حرکتی و نوری و هم چنین سیستم های صوتی و تصویری در نظر گرفته شود. در برقکاری هوشمند، سیم های برق مستقیماً به جعبه یا تابلو برق متصل می شود و برای هر یک از سنسورها باید سیم مجزا نصب گردد؛ بنابراین در برقکاری هوشمند یک ساختمان تعداد بیشتری سیم مصرف خواهد شد.

خدمات برقکاری در این زمینه برای ساختمان های نوساز و قدیمی متفاوت است. برقکاری برای خانه های قدیمی سخت تر است، زیرا زمینه برقکاری آماده نیست و برای اینکه بتوان خانه های قدیمی را هوشمندسازی کرد، باید برخی از مکان ها را بازسازی نمود؛ بازسازی بناهای قدیمی هزینه های زیادی در بر دارد؛ از این رو کمتر کسی برای برقکاری هوشمند خانه های قدیمی اقدام می کند. خدمات برقکاری مدرن، بیشتر در بناهای نوساز و آپارتمان های امروزی کاربرد دارد.

برقکاری هوشمند برای اکثر بناها، همراه با پیشرفت فناوری های نوین در صنعت ساخت و ساز، یکی از الزامات ساختمان سازی به شمار می رود. در نتیجه برای موفقیت در خرید و فروش آپارتمان، بهتر است استراتژی نصب سیستم های هوشمند در ساختمان جزو برنامه های کار مهندسان قرار بگیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =