وبلاگ - آخرین اخبار
کفپوش لمینت بهتر است یا پارکت ؟

کفپوش لمینت بهتر است یا پارکت؟

برای زیباتر شدن کف منزل و نمای کلی منزل از کفپوش استفاده می کند. امروزه استفاده از پارکت و لمینت در جهان و ایران گسترش یافته و برای انجام این خدمات ساختمانی که پوشاندن کف منازل می باشد از پارکت چوبی یا لمینت ( پارکت لمینت) استفاده می کنند.

برای زیبایی و جذابیت کف خانه ها بیشتر از کفپوش های لمینت و پارکت استفاده می شود. هر کدام از این کفپوش ها جذابیت و زیبایی خاص خودشان را دارند. در مقاله قبل به بررسی پارکت پرداختیم در ادامه به تفاوت پارکت و لمینت می پردازیم.

لمینت چیست؟

از جنس الیاف چوب فشرده بوده و مثل پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی شود؛ بنابراین ارزان تر و بسیار مقاوم تر از پارکت های چوبی می باشند. از مزایای آن می توان به نحوه نصب آنها اشاره کرده که برخلاف پارکت به کف اتاق چسبانده نمی شوند، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند.

کف پوش لمینت که بدلیل کاربردی که مشابه پارکت دارد با آن پارکت لمینت نیز گفته می شود، از مواد ترکیبی ساخته می شوند که یکی از آنها چوب است. عمدتا جنس اصلی این محصول را HDF مخفف عبارت Hard Density Fiberhood تشکیل می دهد. هر چند از نظر ظاهری ممکن است بنظر بیاید که این دو محصول شبیه به هم هستند اما تفاوت های بین این دو می باشد:

کف لمینیت و پارکت

کف لمینیت و پارکت

داشتن طرح های متنوع و مختلف

برخلاف پارکت ها که از جنس چوب هستند، جهت نصب پارکت لمینت نیاز به استفاده از چسب نیست. اینکار توسط شیارهایی خاص که دور لمینت هستند و به آنها کلیک می گویند، انجام می شود. یعنی این شیارهای بین آنها که کنار هم قرار داده می شود، اصطلاحا بصورت نر و ماده در هم قفل می شوند.

دوام زیاد

به دلیل قرار دادن فوم زیر سطح لمینت ، پس از نصب معمولا مقدار زیادی از انتقال صدا به طبقه پایین جلوگیری می شود

  • هزینه کم نصب در مقایسه با نصب پارکت
  • عدم صدمه دیدن کف اتاق بخاطر استفاده نکردن از چسب هنگام نصب
  • سهولت جمع آوری و نصب مجدد
  • مقاومت بالا در برابر آب و یا خراش اجسام نوک تیز
  • سرعت بالاتر نصب در محل مورد نظر نسبت به پارکت
  • تنوع فوم های بکار رفته
  • مناسب بودن برای بسیاری از مراکز از جمله سالن های ورزشی

تفاوت های پارکت و لمینت

پارکت لمینت، تفاوت های بسیار زیادی با پارکت چوبی دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت، سبب می شود به کف اتاق صدمه وارد نشود.
  • لمینت به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می شود، پس از اجرای کامل، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می کنند و عایق صوتی و برودتی خوبی محسوب می شوند.
  • سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست.
  • لمینت پس از نصب نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب امکان چیدمان فضا وجود دارد.
  • لمینیت نسبت به اجسام نوک تیز بسیار مقاومتر از پارکت های قدیمی هستند.
  • لمینیت نسبت به آب بسیار مقاوم تر از پارکت های چوبی قدیمی هستند.
  • کفپوش لمینت نسبت به پارکت بسیار مقرون به صرفه تر است و نیاز به نگهداری کمتری دارد.
مزایای کف لمینیت

مزایای کف لمینیت

در کفپوش چوبی یا پارکت درصورت تماس پارکت با آب، سطح آن متورم شده و باد می کند. برخورد اشیا نوک تیز و برنده، به سطح پارکت آسیب رسانده و بر روی آن خش می اندازند برای همین لازم است که مجددا سطح آن ساب خورده و لاک زده شود. اما سالم ترین کفپوش از لحاظ سلامت، بهداشت و پاکیزگی، کفپوش چوبی یا همان پارکت است. استفاده از این کفپوش زیبا بر بهای خانه شما نیز اضافه می کند. از آنجا که جنس پارکت ها، چوب طبیعی است، بهتر است در محیط ها با رطوبت زیاد استفاده نشوند. می توان از این نوع کفپوش با رعایت نکاتی که گفته شد برای مدت طولانی استفاده کرد. همچنین در برابر عوامل محیطی مقاوم بوده و نقش، رنگ و زیبایی خود را از دست نمی دهد. این نوع کفپوش عایقی مناسب برای صدا و حرارت در فصول گرم و سرد سال است. در آخر اینکه برای تمیز کردن پارکت از مواد مخصوصی استفاده می شود تا پوشش محافظ یا لاک آن آسیب نبیند.

در کفپوش لمینت تفاوت پارکت و لمینت در این است که کفپوشی مدرن است که از الیاف چوب فشرده به همراه رزین ملامین ساخته می شود و جنس آن مانند پارکت از الوار های چوبی طبیعی نیست. سطح خارجی لمینت همچون چوب است و نقش و نگار چوب را دارد. روکش کفپوش لمینت با اکسید آلومینیوم پوشانده شده است. این نوع کفپوش را با چسب نمی چسبانند برای این منظور دور تا دور لمینت شیارهایی به نام کلیک دارد که به صورت نر و ماده هستند و در یکدیگر قرار گرفته و قفل می شوند. بدین صورت در سطح وسیعی بدون استفاده از چسب بر روی کف قرار می گیرند. این کفپوش، به دلیل عدم استفاده از چسب به هنگام نصب، به کف منزل آسیب نمی رساند. بنابراین به راحتی می توان لمینت ها را جمع آوری کرد و در جای دیگری، مجددا آن ها را نصب کرد. بهتر است قبل از نصب لمینت، فوم مخصوصی را در زیر آن ها پهن کرد. بدین ترتیب این کفپوش نیز عایق مناسبی برای صدا، حرارت و برودت نیز می شود.

همچنین دیگر تفاوت پارکت و لمینت در این است که لمینت نسبت به اجسام نوک تیز و همچنین رطوبت و آب بسیار مقاوم تر از پارکت است. نصب آن نیز نسبت به پارکت راحت تر و سریع تر است و بلافاصله پس از نصب، می توان وسایل منزل را بر روی آن چید. کفپوش لمینت نیز نسبت به نور خورشید مقاوم است و رنگ و روی آن تغییر نمی کند. برای تمیز کردن لمینت از تی یا دستمال نم دار استفاده کنید اما بلافاصله سطح آن را خشک کنید تا به مرور خراب نشود. لمینت نیز از نظر بداشتی آنتی باکتریال بوده و مناسب است. اگر تکه ای از لمینت آسیب دید به راحتی تعویض می شود ولی همچون پارکت قابلیت سنباده زدن را ندارد. نقطه مشترک هر دو کفپوش در این است که با قرار دادن وسایل سنگین، کوبیده و خراب نمی شوند و نکته آخر اینکه استفاده از کفپوش لمینت نسبت به متریال های ساختمانی مانند سنگ و سرامیک طرح گارکت یا ساده و … بسیار مقرون به صرفه است.

تفاوت پارکت و لمینیت

تفاوت پارکت و لمینیت

نکات باقی مانده تفاوت پارکت و لمینت:

  • از لحاظ ظاهری پارکت نسبت به لمینت بسیار زیباتر است.
  • مقاومت لمینت نسبت به لکه و حرارت مثل آتش سیگار بیشتر از پارکت است.
  • نگهداری از لمینت نسبت به پارکت راحت تر است.
  • پارکت لمینت یا همان لمینت نسبت به آب و رطوبت بسیار مقاوم تر از پارکت است.
  • عمر مفید پارکت بین 40 تا 80 سال است ولی عمر مفید لمینت 10 سال است.
  • از لحاظ زیست محیطی نیز استفاده از پارکت بهتر است و بعد از دور انداختن این کفپوش، بدون هیچ آسیبی به محیط زیست بر می گردد. اما کفپوش‌ لمینت به دلیل دارا بودن ماده رزین ملامین و همچنین فشار در زمان ساخت، جزو محصولات ار گانیک و حافظ محیط زیست قرار نمی گیرد.

پارکت بهتر است یا لمینیت ؟

یکی از روش های کاربردی برای زیباتر شدن قسمت های مختلف کف منزل ، کفپوش می باشد . امروزه استفاده از هر دوی این محصولات در سطح جهان و ایران گسترش یافته و برای انجام این خدمات ساختمانی که پوشاندن کف منازل می باشد از پارکت چوبی یا لمینت ( پارکت لمینت) استفاده می کنند.
برای زیبایی و جذابیت کف خانه ها بیشتر از کفپوش های لمینت و پارکت استفاده می شود. هر کدام از این کفپوش ها جذابیت و زیبایی خاص خودشان را دارند. در ادامه به تفاوت پارکت و لمینت می پردازیم.

پارکت نوعی لایه های مسطح و تخت می باشند که جنس آنها از چوب درختان بوده و برای پوشاندن کف منازل و یا ساختمان ها استفاده می گردد. امروزه از چوب درختان متعددی مثل چوب بلوط، چوب درخت کاج، زبان گنجشگ، بامبو و افرا جهت ساخت و تولید پارکت استفاده می شود. بعضی از مردم به اشتباه تصور می کنند که اگر پارکت بکار رفته در کف پوش خانه از جنس بامبو و یا افرا باشد (بدلیل مقاوم تر بدن جنس این دو نوع چوب نسبت به چوب سایر درختان) استفاده از آنها کاملا بی نقص و بهترین انتخاب است. در صورتی که اینطور نیست.

جنس کفپوش پارکت

جنس کفپوش پارکت

جنس کف پوش پارکت چیست ؟

کفپوش پارکت از چوب طبیعی درختان ساخته می شود و مثل تمامی لوازم و وسایل چوبی نسبت به آب فوق العاده حساس هستند در صورت تماس با آب متورم می شود، همچنین در اثر برخورد اشیا نوک تیز آسیب می بینند و زیبایی خود را از دست می دهند؛ بنابراین برای خانه هایی که قصد استفاده از فرش را ندارند مناسب نیستند.

علاوه بر هزینه اولیه، هزینه های نصب و نگهداری آن ها نسبت به سایر کفپوش ها بالا هستند، اما در کنار تمامی این معایب از مزایای پارکت می توان به زیبایی و القای حس گرم چوب در فضای دکوراسیون داخلی اشاره کرد.

روش استفاده از پارکت به این صورت است که در ابتدا با استفاده از چسب های مخصوص، کف محل مورد نظر به دقت، می چسبانند. سپس در مرحله بعدی ، بعد از خشک شدن چسبهای بکار رفته و سفت شدن لایه های پارکت، سطوح بیرونی آنرا که روی آن قرار دارند را سابیده و بعد لاک می زنند تا صاف شود.

روش نگهداری از پارکت چگونه می باشد ؟

اگر از پارکت استفاده کنید باید یکسری موارد را رعایت کنید :

1. بخاطر جنس چوبی آن نسبت به آب و گاهی رطوبت بسیار حساس است و تا حد ممکن باید کاری کنید که با آب تماس نداشته باشد و یا سطح آن تا حد امکان رطوبت نکشد و خشک نگه داشته شود.

2. بسیار حساس بوده برای مثال در صورتی که سطوح نوک تیزی ، سطح آنرا خراش دهند، سطح بیرونی آن آسیب دیده و باید مجدد صیقل داده شده و صاف گردد.

3. بعضی از پارکت ها (به ویژه آنهایی که از جنس چوب درخت بلوط هستند) گاهی دارای لکه ها و رده هایی هستند که بسیاری از افراد ظاهر آنرا چندان نمی پسندند.

4. برخی از انواع پارکت ها (به خصوص پارکت های تهیه شده از چوب کاج) بافت نرم و شکننده ای دارند و هنگام نصب باید توسط نصاب تقویت گردد.

5. بسیاری از پارکت ها نسبت به تغییرات آب و هوایی حساس می باشند.

6. به طور معمول بعد از چند سال نیاز است که مجددا سطوح آن اصطلاحا سابیده شده و مجددا لاک زده شود.

7. در برابر حوادثی مانند آتش سوزی باید از آن محافظت گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 1 =