آشنایی با قطعات داخلی پکیج دیواری – سرویسکاران
آشنایی با قطعات داخلی پکیج دیواری در این مقاله به منظور افزایش آگاهی و آشنایی شما عزیزان شرح داده شده است. با مطالعه این راهنمای قطعات پکیج می توانید از کار هر قطعه در پکیج اطلاع یابید. پکیج های دیواری با توجه به مزایایی که دارند یکی از رایج ترین و پر استفاده ترین سیستم های گرمایشی می باشند. پکیج های دیواری دارای اندازه و حجم های بسیار کوچکی به اندازه ی آبگرمکن هستند. با ما همراه باشید.
در این بخش میخوانید:
قطعات داخلی پکیج دیواری
پرشر سویچ آب
پرشر سوییچ قطعه ای است که فشار آب مدار گرمایش را کنترل می نماید. پرشرسویچ آب در کلیه مراحل کاری پکیج مدار آن کنترل می شود و در صورت کاهش فشار آب مدار گرمایشی، پرشر سویچ آب باز می شود و ادامه مراحل بعدی را اجازه نمی دهد.
اگر فشار آب مدار گرمایش بیشتر از0.6 باشد مدار پرشر سویچ آب بسته می شود و پکیج به کارخود ادامه می دهد.
اگر فشار آب مدار گرمایش در حالت نرمال باشد یعنی بیشتر از 0.6 بار باشد، می توان با اهم متر مدار برق پرشر سوییچ را کنترل کرد و اگر مدار بسته باشد پرشر سوییچ آب سالم است و در غیر این صورت خراب می باشد.
برد پکیج دیواری:
مغز پکیج دیواری در واقع برد آن است که وظیفه آن این است که ورودی و خروجی دستگاه را تجزیه و تحلیل نماید.
معرفی ورودی و خروجی پکیج دیواری:
یکی دیگر از قطعات داخلی پکیج دیواری ورودی ها هستند که شامل دو شاخه برق، ترمیستورها، كليد انتخاب فصل، پتانسيومترها، سنسور شعله، کلید جریان یا فلوسویچ می باشد.
خروجی ها نیز شامل شير ۳ طرفه، شير گاز ورودي، پمپ سيركولاسيون، برد جرقه، لامپ خطا، برد جرقه يا همان ترانس جرقه که برق ۲۲۰ ولت شهري را به برق۱۲۰۰۰ولت تبديل مي نماید.
المان های نصب شده روی برد پکیج دیواری
الف – رله : يك سوئيچ الكترومكانيكي است كه متشکل از يك بوبين و يك سري كنتاكت می باشد.
ب – ترانس تغذیه : کار این قطعه تبدیل برق ۲۲۰ ولت متناوب شهري را به ۹ولت و ۱۸ ولت متناوب می باشد.
ج – فیوز: در ورودي برق اصلي به دستگاه فیوز قرار دارد و در مقابل هر نوع اتصال كوتاه عمل كرده و برق ورودي به برد را قطع مي نماید. اين قطعه را نمی توان تعمیر کرد و بايستي پس از رفع عيب مدار از اتصالات احتمالي يا كشيدن جريان اضافي تعويض شود.
د – آی سی رگولاتور: به علت حساسیت زیاد قطعات الکترونیکی ضروری است ولتاژ تغذيه و قطعات كاملا ثابت و صاف و بدون نوسان باشد و برای این اهداف IC به کار برده می شود.
۲-وريستور:
این قطعه نوعی مقاومت وابسته به ولتاژ می باشد که جهت حفاظت از قطعات و مدارات الكترونيكي در برابر ولتاژ اضافي مورد استفاده قرار مي گيرد . اين قطعه در مدار با مصرف كننده به صورت موازي قرار مي گیرد.
۳-ترمیستور:
ترمیستور يك مقاومت حساس به درجه حرارت از جنس نيمه هادي است. دو نوع ترمیستور وجود دارد: ترميستور با ضريب حرارتي مثبت : (PTC) مقدار مقاومت اين نوع ترميستوربا افزايش دما بالا می رود.
۲ – ترميستور با ضريب حرارتي منفي : NTC مقدار مقاومت اين نوع ترميستور با كاهش دما کم می شود.
۴- كليد جريان یا فلوسويچ:
این قطعه در مسير آب ورودي به شوفاژ ديواري قرار گرفته است و همچون يك كليد موجب قطع و وصل جريان الكتريكي مي شود. در داخل فلوسويچ قطعه هاي شناور قرار گرفته كه مي تواند بالا و پايين برود.
۵- برد جرقه پکیج:
این قطعه ولتاز ورودی را چندین برابر می کند و ان را به مشعل انتقال می دهد. به دلیل Erth بودن بدنه مشعل و 12000 ولت بودن ولتاژ در فاصله اي كمتراز CM۱ قوس الكتريكي در پره هاي مشعل ایجاد می شود و در صورت باز بودن گاز در مشعل شعله ايجاد مي شود.
شيرسه طرفه در پکیج دیواری:
شیر سه راهه از دیگر قطعات پکیج دیواری می باشد که تغيير مسير عبور آبگرم از مدار شوفاژ به مدار آبگرم مصرفي به وسیله اين شير انجام مي گردد .
۷- پمپ سيركولاسيونیا پمپ خطی:
برای جبران افت فشار مدار گرمايش و گردش آب گرم در مسير بسته گرمايش اين پمپ به کار می رود. اين پمپ به وسیله يك عدد خازن كه به طور سري در مدار الكتريكي آن نصب شده راه اندازي مي شود.
۸-شير پركن پكيج:
شیر پر کن آب گیری پکیج را انجام می دهد. اين شير بين پكيج حرارتي و لوله ي آب سرد ورودي به پكيج قرار گرفته است و با باز كردن اين شير آب را به اندازه ي نرمال و مجاز 1.5 بار وارد سيستم مي کند.
۹-شير تخليه ي آب مدار گرمايش:
در صورت خرابي و تعميرات و سرويس پكيج دیواری می توان آب داخل سیستم را از این طریق تخلیه کرد.
۱۰- سنسور حرارتي مدار آبگرم مصرفي یا NTC :
این قطعه برای حس کردن دمای لوله ی مبدل مربوط به آب گرم مصرفی نصب می شود و در حالتی که دمای لوله نرمال شود موجب خاموش شدن مشعل دستگاه می شود تا از ایجاد هر گونه حادثه جلوگیری به عمل آید.
شير اطمينان پکیج دیواری:
نوعی شیر حساس به دما و فشار است و برای مواقعی که فشار کاری سیستم بیشتر از 3 بار شود و یا زمانی که دمای سیستم از حالت نرمال بالاتر رود با باز شدن مجرای خروجی این شیر فشار و آب اضافي از سيستم خارج مي شود و در حقيقت يك نوع شير ايمني به شمار می رود .
حس گر فشار آب: وقتي كه فشار سيستم از حد نرمال كمتر شود يعني به Bar ۱ برسد از روشن شدن دستگاه جلوگيري مي كند .
۱۲-گيج دما و فشار:
همان فشار سنج و دماسنج می باشد كه بر روي بدنه ي پكيج قرار گرفته است و فشار و دماي سيستم را براي کاربران مشخص مي كند .
۱۳- NTC يا كليد حرارتي مدار گرمايش:
دماي خط لوله ي آب مدار گرمايش را كنترل مي كند و وقتي كه دماي خط لوله به دماي تنظيم شده رسيد مشعل را خاموش مي كند.
۱۴- سنسور دود:
یکی دیگر از قطعات داخلی پکیج دیواری ترموستات دود یا سنسور دود در بالای کلاهک تعدیل قرار می گیرد و زمانی که دودکش به هر علتی به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد، کلاهک تعدیل داغ می گردد و این حرارت بالا توسط سنسور حس می شود و به برد فرمان دستور خاموش کردن سیستم را می دهد.
15- فلوسوییچ یا کلید جریان
قطعه فلوسوییج در مسیر آب ورودی به شوفاژ دیواری قرار می گیرد. این قطعه مانند یک کلید عمل می کند و جریان الکتریکی را قطع و وصل می کند.
16 – شیر سه طرفه
شیر سه طرفه آب گرم را از مدار شوفاژ به مدار آبگرم منتقل می کند.
همانطور که می دانید مدتی است که سیستم گرمایش به وسیله پکیج جاگیزین سیستم های موتور خانه مرکزی شوفاژ شده است ودر اکثر ساختمان ها، مدارس، شرکت ها، دانشگاه ها و …از پکیج برای تولید آب گرم و تامین گرما در فصل های سرد سال یعنی پاییز و زمستان استفاده می شود. همانطور که متوجه شدید پکیج تقریبا یکی از وسایل بسیار کاربردی می باشد و شناختن قطعات آن برای شما خالی از کاربرد نیست.
در مقاله امروز ما تمام تلاش خود را کردیم تا تعدادی از قطعات پکیج را به شما معرفی کنیم، در مقاله های بدی ما را همراهی کنید تا با دیگر قطعات پکیج آشنا شوید. همچنین در مقاله قبلی در باره تفاوت های پکیج تک مبدل و پکیج دو مبدل با شما صحبت کردیم که پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید سپاسگذاریم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
مایلید به گفتگو بپیوندید؟ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!