وبلاگ - آخرین اخبار
لوله کشی آب ساختمان

لوله کشی آب ساختمان

مجموعه سرویسکاران(در خصوص خدمات لوله کشی آب ساختمان) برگرفته از کادری مجرب و با تجربه آماده خدمت رسانی در سراسر استان تهران در حیطه ی تاسیسات، نصب رادیاتور، رفع ترکیدگی لوله، نصب و تعمیرات پمپ اب، لوله کشی 5لایه ، نصب روشویی، تعمیرات رادیاتور، نشت یابی شیرالات، رفع نم و رطوبت، لوله کشی سبز، نصب شیرالات و کلیه امور مربوط به تاسیسات با ارزان ترین قیمت و سرویس دهی در محل می باشد.

سیستم آبرسانی از راه لوله کشی خیابان ، آب را به منازل شهروندان انتقال می دهد یا از طریق مخزن زیززمینی به منازل متصل می شود.برای لوله کشی باید از خدمات تاسیسات مناسب استفاده کرد.

لوله کشی آب و فاضلاب ساختمانی یکی از مهمترین مراحل لوله کشی می باشد که جابجایی گنداب‌های حاصل از سینک ظرفشویی، وان حمام، دوش ، توالت و … را به فاضلاب انجام می دهد. آب آشامیدنی بعد از تصفیه در لوله های اصلی شهر جریان پیدا کرده و در نهایت به منازل یا واحدهای تجاری و صنعتی منتقل می شود.

برای لوله کشی آب ساختمان و جدا سازی لوله کشی آب سرد و گرم باید به روش صحیح اینکار را انجام دهیم، و باید طبق اصول باشد تا آب در ساختمان به گونه ای مناسب منتقل شود و دچار نشتی یا ایرادات دیگر نشود.

ابتدا باید فشار و میزان مصرف آب را مشخص کنید تا بر طبق این دو، جنس، وزن و اندازه لوله مشخص شود و به تناسب آن سیستم لوله کشی ساختمان طراحی شود.

انشعاب گرفتن از لوله اصلی جلوی درب منزل

برای متصل شدن به شبکه لوله کشی آب شهری به لوله کشی ساختمان از بست های مخصوص استفاده می شود در انتخاب مسیر انشعاب دقت کنید که تا جایی که امکان دارد از مسیر مستقیم و بدون پیچ و خم زیاد استفاده کنید.

یک شیر انشعاب روی لوله اصلی شهر نصب شده که یکی از اهداف آن ، کنترل لوله ی انشعاب است تا در صورت بروز مشکل مثل مشکل در شبکه آب داخل ساختمان بتوان جریان آب ساختمان را قطع کرد.

لوله کشی آب ساختمان

لوله کشی آب ساختمان

روش اتصال به لوله اصلی

ابتدا عمق مناسب جهت نصب لوله باید تعیین گردد تا از یخ زدن آب و نیز وارد آمدن فشار ناشی از تردد وسایل نقلیه جلوگیری گردد. جنس لوله برای ساختمان ها معمولی باید از نوع پی وی سی فشار قوی، مسی و یا پلی اتیلنی باشد. لوله های فولادی گالوانیزه در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاومت کمی دارند ولی در صورتی که مجبور باشید آن را با یک لایه قیرگونی بپوشانید. قطر لوله به فشار آب شهر ، مقدار مصرف در ساختمان، ، طول و قطر لوله و نیز دوری یا نزدیکی تا مصرف کننده بستگی دارد. بهتر است که قطر انشعاب از 3/1 قطر لوله آب شهر بیشتر نباشد. ( حداقل قطر این لوله برای مصرف یک خانواده حداقل 20 میلی متر و برای مصرف چند خانواده از 25 میلی متر کمتر نباشد).

شیر داخل پیاده رو

کنتور آب در پیاده رو جلو ساختمان در فاصله حداقل 50 سانتی متر از دیوار یا درب پارکینک روی لوله انشعاب اصلی ساختمان نصب و توسط یک غلاف ساقه شیر حفاظت می شود. یک درپوش فلزی کوچک در کف پیاده رو روی آن نصب می شود تا محل آن را مشخص کند تا موقع تعمیرات اساسی ساختمان، آب با این شیر قطع و وصل شود.

نصب کنتور

ظرفیت کنتور باید با میزان مصرف متناسب باشد و چون معمولا اندازه قطر لوله خروجی کنتور کمتر از قطر لوله آب ساختمان است که باعث افت فشار شده و از مصرف بی رویه آب جلوگیری می شود. برای دسترسی راحت مامورین سازمان آب، کنتور معمولاً در داخل ساختمان و یا بعد از درب ورودی حیاط نصب می گردد. و همچنین کنتور باید در محلی قرار گیرد که خطر انجماد وجود نداشته باشد.

لوله کشی آب ساختمان

قبل از هر کاری طرح لوله کشی آب مصرفی را رسم کنید، طرح این پلان بر اساس تعداد طبقات ساختمان می باشد و از طبقه همکف شروع شده تا به طبقات بالاتر برسد، بعد از کنتور یک شیر قطع و وصل و شیر یکطرفه در ورودی ساختمان نصب می شود و سپس با توجه به شبکه لوله کشی و تعداد واحدها ادامه لوله کشی متنوع است بعد از شیر یکطرفه انشعاب هایی برای آب گرم و لوله های آب سرد طبقات و زیر زمین جدا می شوند. در صوت استفاده از دستگاه سختی گیر آب در سیستم حرارت مرکزی و تهویه مطبوع، انشعاب دیگری نیز برای آن در نظر گرفته می شود. یک شیر فلکه سرشیلنگی برای برداشت آب می توانید در موتورخانه نصب کنید لوله های آب گرم خروجی از منبع آب گرم نیز همراه لوله آب سرد وارد سرویس ها می شود.

لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان

لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان

طریقه لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان

محل اجرای لوله کشی را با نقشه های موجود مطابقت دهید و بر طبق محاسبات انجام شده وسایل مورد نیاز را تهیه فرمایید. در مجتمع های بزرگ تر و چند واحدی، معمولا یک یا چند مسیر برای بالا بردن لوله های آب در نظر گرفته می شود. برای تمام لوله های بالارونده در ابتدای مسیر باید از شیر فلکه قطع دستی استفاده شود. در ابتدای هر طبقه نیز برای لوله ورودی به طبقه باید از شیر فلکه قطع و وصل برای کلیه لوله ها استفاده کرد. سپس لوله های آب سرد و گرم مصرفی در طبقات ساختمان توزیع می گردد. در صورت داشتن سقف کاذب بهتر است لوله کشی در هر واحد در داخل سقف کاذب انجام گردد. علاوه بر لوله های آب سرد و آب گرم لوله سومی به نام لوله گردش آب گرم که معمولا از آخرین مصرف کننده گرفته شده و در محل ورود آب سرد به منبع آب گرم وصل می شود. و کارش گردش دائمی آب بین مصرف کننده ها و منبع آب گرم می باشد چه مصرف کننده باز و یا بسته باشد. وجود این لوله از هدر رفت آب جلوگیری می کنند زیرا در محل هایی که فاصله تا منبع آبگرمکن زیاد باشد سریعتر به آب گرم دسترسی پیدا می کنیم. برای جلوگیری از خطر وقوع آلودگی در شبکه لوله کشی توزیع آب، از راه ها و وسایلی مانند فاصله هوایی، شیر یک طرفه و شیر خلا استفاده می شود.

شیر خلاشکن

شیر خلاشکن وسیله ای است که عمل مکش سیفونی را حذف می کند این وسیله روی خط تغذیه آب بهداشتی به ماشین لباس شویی و ظرف شویی ، روی شیر فشاری آب شست و شوی کاسه توالت نصب می شود و در صورت قطع جریان آب شهر جلو برگشت جریان را می گیرد.

شیر یکطرفه

شیرهای یکطرفه معمولاً بعد از کنتور آب، روی خط تغذیه آب سرد، قبل از آب گرم کن و مواردی دیگر استفاده می شود. شیر یکطرفه باید فقط در یک جهت به آب اجازه عبور دهد و از نوع فنردار با نشیمن آب بند باشد.

بررسی نهایی لوله کشی آب ساختمان

پس از بازدید سیستم لوله کشی و مسدود کردن آنها، با باز کردن پایین ترین درپوش سیستم لوله کشی را از آب شهری پر کنید.

در این مرحله نوبت به انجام هواگیری می رسد، با شل کردن درپوش ها تمامی شاخه های انشعابی و سیستم لوله کشی ساختمان را هواگیری کنید، به گونه ای که هوای موجود کاملا تخلیه شود و آب بیرون بزند، یادتان نرود که پس از اتمام هواگیری دوباره درپوش ها را سفت کنید.

اکنون کار لوله کشی ساختمان به اتمام رسیده و باید برای اطمینان خاطر از لوله کشی صحیح آن را تست کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =