دلایل بوی نامطبوع فاضلاب هنگام بارندگی چیست؟
یکی از مشکلاتی که در هر خانه و واحدی امکان دارد بوجود آید بوی بد فاضلاب می باشد که موقع بارندگی این بوی بد بعضی اوقات باعث آزار و حس ناخوشایند در خانه می گردد و حتی موقع بارندگی باز هم بوی بد چاه و فاضلاب تشدید شده و بدتر می شود. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی علت بوی نامطبوع فاضلاب و چاه فاضلاب و تشدید این بو موقع بارش برف و باران در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و خانه بپردازیم.
به طور کلی چاه فاضلاب ساختمان از لحاظ مواد و محتوای داخل آن از سه بخش تشکیل می شود.
قسمت اول بخش لجن که حاوی هر ماده جامد یا نیمه جامد می شود که در ته چاه فاضلاب ته نشین شده است و قسمت بعدی ، بخش مایعات روی لجن و قسمت دیگر بخش گازهای فاضلابی روی مایعات می باشد.
اتفاقی ناخوشایندی که هنگام بارندگی می افتد این است که سطح مایعات روی لجن بالا آمده و باعث می گردد گازهای روی مایعات متراکم و فشرده شوند.گازهای فاضلاب فشرده شده باید از چاه فاضلاب خارج گردند که معمولا لوله ای از چاه فاضلاب به پشت بام منازل کشیده می شود که به لوله ونت معروف است. وظیفه این لوله خارج کردن گازهای فاضلاب از چاه می باشد. هنگام بارش باران گازهای فاضلاب فشرده شده با سرعت بیشتری از این لوله خارج می گردد. حال این سوال پیش می آید که چرا هنگام بارندگی بخصوص بارندگی های شدید و متداوم ، بوی نامطبوعی در سرویس بهداشتی و حمام بوجود می آید ؟ و یا اینکه مشکل خانه از کجا می باشد ؟ آیا در سیستم لوله کشی فاضلاب مشکلی وجود دارد ؟
طبق گفته های قبل ، گازهای فاضلاب از لوله ونت خارج می گردد ولی این به این معنی نیست که از جاهای دیگری خارج نشوند. اگر هنگام بارندگی بوی بدی در توالت یا حمام می پیچد مطمئن باشید که گازهای فاضلاب از جایی وارد خانه شده اند.
فشار گاز داخل چاه نشان دهنده مواردی می باشد که امکان دارد به این دلایل بوی بد فاضلاب وارد خانه شده است این موارد به شرح زیر می باشد.
ü احتمال دارد لوله ونت به چاه فاضلاب متصل نباشد و بنا به دلایلی از آن جدا شده باشد یا مسیر آن مسدود شده باشد. و یا چاه فاضلاب منزل شما پر شده و جلوی لوله ونت را هم گرفته و خروج گاز از لوله ونت امکان پذیر نیست.
ü دلیل دیگر می تواند بخاطر فشار بسیار زیاد گازهای فاضلاب باشد و نقصی در سیستم لوله کشی وجود دارد که گاز از آن خارج می شود. مثلا نقص در سیفون های توالت فرنگی و سرویس بهداشتی ایرانی و سیفون حمام یا کف شور وجود دارد ، که باید چک گردد.
اکنون به بررسی چاه فاضلاب می پردازیم ، در مرحله اول باید بدانیم که چه دلایلی باعث پر شدن چاه شده است و یا اصلا چاه پر شده است ؟ نرخ کشش آب چاه فاضلاب چیست؟ به میزان متر مکعب آبی که چاه فاضلاب می تواند در واحد زمان جذب نماید نرخ کشش و جذب آب چاه فاضلاب می گویند که به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله جنس لایه های خاک چاه (شنی ، ماسه ای ، رسی و … ) میزان لایه های لجنی که در دیواره ها و کف چاه جذب شده و مانع جذب آب می شود و دلایل دیگر .
در صورتی که موقع بارندگی و بارش باران سریعا بوی نامطبوع فاضلاب شروع می گردد ، به این معنی است که نرخ کشش چاه فاضلاب ساختمان شما پایین بوده و یا چاه در حال پر شدن می باشد. اگر پس از قطع بارندگی بلافاصله بوی بد فاضلاب توالت یا حمام قطع شد می توان امیدوار بود که نرخ کشش و جذب چاه فاضلاب زیاد پایین نمی باشد.
فرسوده بودن چاه فاضلاب هم دلیل دیگر بوی بد می باشد که در منزل متصاعد می گردد که این فرسودگی باعث رسوب لجن ها به دیواره چاه می شود و این رسوب ها باعث پر شدن مکرر چاه می گردد و بهتر است بعد از تخلیه چاه ، حتما لایروبی انجام شود تا مشکل بطور پایه ای حل شود.
به طور کلی برای رفع اساسی و اصولی بوی بد فاضلاب و یا دلایل بوجود آمدن این مشکلات بهتر است از متخصص با تجربه کمک گرفته شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
مایلید به گفتگو بپیوندید؟ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!